Svenska DCAU-sidan

En sida om DC Comics' tecknade filmer från 1992 - 2006

Blogg

BCManga st�ngd f�r alltid

Posted by Question on April 28, 2009 at 11:30 AM

BCManga, den svenska communityn för äldre och unga (fast mest för de unga) svenska manga-älskare, har nu stängts för alltid.


Tidigare hade BC Mangas maskot, manga-flickan Kakkoii, gått ut med ett meddelande om att den gamla BC Manga skulle läggas ner den 16 mars 2009, pga bl.a. säkerhetsbrister och otrevligt bemötande på sajten. Men senare var det tänkt att en ny sida skulle dyka upp i mitten på april 2009. Den nya sidan skulle mer eller mindre likna Facebook.


Men förra veckan kunde surfare se på sajten att planerna på ett "BC2" skrotades helt. Nu har sidan uppdaterats på nytt och jag har tagit på mig friheten att citera det som står nu på sajten. Se nedan:-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


BCManga har tyvärr stängt


Detär många som hör av sig till oss med tankar och åsikter om vad som hänthär på sidan och därför svarar vi nu på era vanligaste frågor:


Har BCManga stängt för alltid?

Ja, tyvärr var vi tvungna att stänga ner BCManga den 16 mars.


Varför behövde vi stänga?

Det hade blivit en allt råare stämning på sajten och av det som skrevs ochpublicerades var det allt mindre som verkligen handlade om manga, animeoch Japan. De sista månaderna hade det blivit allt vanligare medelakheter, trakasserier och regelrätt mobbing medlemmar emellan. Troll,spam, dubbelkonton, rasism, porr och diskriminering har ingen plats på BC Manga.


När det visade sig att information om hur man plankar privata klubbar, hackar lösenord och gör sig immun mot blockering hade läckt ut (med följden att samtliga moderatorer fick sina konton blockade) var vi tvungna att agera snabbt och bestämde därför att stänga ner BCManga helt.


Kommer det ett nytt BC2?

Nej? det gör det tyvärr inte. Vi hade planer på att det skapa en ny sida,men risken för att vi skulle hamna i en situation med ett lika tråkigtbeteende på den nya sajten som den gamla fick oss att backa. Det visadesig helt enkelt vara mycket mer tidskrävande och svårare än vi hadetrott att skapa ett BC2 som skulle vara roligt och samtidigt säkert förvår unga målgrupp.


Vi beklagar att vi genom att berätta om våra planer gav intrycket av att det skulle komma ett nytt BC2 i april. Det var aldrig ett löfte från vår sida även om tanken faktiskt var att det skulle komma något nytt inom en månad ? men som sagt blev det mycket större och mer omfattande än vad vi först hade räknat med.


Vi tycker såklart också att det här är tråkigt, men tyvärr är det ett nödvändigt beslut.


Vart ska vi ta vägen nu då?

Det finns redan många andra bra manga- och animesajter, både svenska ochinternationella. Vi tittar efter alternativ som vi tror skulle kunnatilltala våra gamla medlemmar. Mer info om detta kommer att läggas påden här sidan så snart som möjligt.


Hälsningar,

BCManga


Om du har åsikter kring BCManga kan du melja till [email protected].


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


När man läser detta, tycker jag det är viktigare än förut att följa reglerna och respektera varandra. Det är urdåligt att vissa bara måste sabba för andra, för hela kollektivet av manga-älskare!

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments

Recent Videos

734 views - 0 comments
607 views - 0 comments